Köpa kattunge

Det är väldigt viktigt för oss att våra kattungar får fina, kärleksfulla hem. Därför vill vi träffa dig som köpare, innan bokning och behålla kontakten efter köpet. Som uppfödare är det värdefullt att få följa kattens utveckling och som köpare hoppas vi att ni uppskattar den support som vi ger, under kattens hela liv.

Vårt fokus ligger på hälsa och testar alla våra avelskatter enligt Maine Coon – kattens hälsoprogram för HCM. Vi testar också för FIV & FeLV, PK-def, CS samt blodgrupperar i vissa fall.

Om du är intresserad av att köpa en kattunge från oss vill vi gärna veta vem/vilka ni är och berätta gärna vad ni har för planer med ert kattköp. Kommer katten att vara en älskad familjemedlem och sällskapskatt eller kommer den även att användas i avel eller utställning? Naturligtvis kan vi inte lämna några utställnings eller avelsgarantier då man aldrig vet helt hur en kattunge utvecklas. Men vi kan försöka matcha rätt kattunge med rätt köpare. Vi har inget kösystem utan lägger mycket tid på att göra rätt matchning.

Som köpare lovar du:
– Att katten har en försäkring livet ut, alltid får veterinärvård vid behov samt vaccineras efter rekomendation.
– Att katten lever som innekatt och får gå ut under kontrollerade former i koppel, nätad balkong eller kattgård.
– Att kattungen som inte ska gå i avel kastreras vid könsmognad och aldrig används i blandrasavel.
– Att katten inte är ensam hemma största delen av dygnet, om den inte har sällskap av någon annan katt samt att vi får information i om katten måste omplaceras, oavsett anledning
– Om det värsta skulle hända dvs. att katten blir sjuk och dör så vill vi som uppfödare veta av vad, då det kan vara ärftligt. Vi vill undvika att fler avkommor drabbas och planerar ev. fortsatt avel efter detta. Obduktion kan därför vara ett måste och det är viktigt att du tar kontakt i det läget.

VARNING oärliga säljare!

Vi vill göra er uppmärksamma på, att det finns sibiriska katter som säljs bl.a. genom blocket och andra säljtorg – utan stamtavla! Dessa katter är då att räkna som huskatter. En katt utan stamtavla är alltid en huskatt oavsett vad det sägs att dess föräldrar är. Orsakerna till varför katterna inte är registrerade är bl.a att man inte följt SVERAKs regler runt aveln, som är för kattens bästa. Priset kan variera men hamnar ofta strax under halva priset jämfört med en sibirisk katt som HAR stamtavla. De falska sibiriska katterna kan både vara korthåriga och inte allergivänliga så allergiker bör undvika dem.

Läs mer här:  http://hardukattkoll.weebly.com/